c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

27.06.2013 07:15 ZAGREB, 26. lipnja 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o zatvaranju Generalnog konzulata Republike Hrvatske, a cjeloviti materijal te točke nije u mogućnosti objaviti poštujući odredbe međunarodnih sporazuma kojih je Hrvatska jedna od stranaka, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima pa je tako s danom 28. lipnja 2013. godine, na osobni zahtjev, razriješen predstojnik Državnog ureda za trgovinsku politiku Denis Čajo. Također, na osobni zahtjev, s danom 30. lipnja 2013. godine, razriješena je pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Jasna Ćurković Kelava. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom opozvan je dosadašnji član Skupštine društva Park Prevlaka d.o.o. Oleg Valjalo te na to mjesto imenovan Ratomir Ivičić. Radi odlaska na novu dužnost razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata Srdjan Vlaović.

Alenka Mirković-Nađ imenovana je privremenom ravnateljicom Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar koja će obaviti poslove u vezi s upisom Centra u sudski registar i organizirati početak rada Centra. Razriješeni su dosadašnji predsjednici i članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova u kojima se provodi sanacija sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova, te su imenovani predsjednici i članovi sanacijskih vijeća zdravstvenih ustanova kao i sanacijski upravitelji, s time da je predsjednik sanacijskog vijeća predstavnik Ministarstva zdravlja, a članovi su predstavnik Ministarstva financija i pojedine zdravstvene ustanove. Tako je u Općoj županijskoj bolnici Našice razriješena dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Dubravka Šumiga te članovi Gabrijela Hideg i Dražen Brkić. Sanja Predavec imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća, Silvestar Beneš i Dario Prološčić članovima, a Aurelija Majdenić Štaba sanacijskom upraviteljicom navedene zdravstvene ustanove.

U Općoj županijskog bolnici Pakrac razriješen je Davor Huška, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća te Nikola Šimić i Štefica Svjetličić, dosadašnji članovi. Predsjednik Sanacijskog vijeća je Davor Vašiček, članovi su Ivana Kunić i Alen Dumančić, a sanacijskim upraviteljem imenovan je Krunoslav Kelemen. Ivanka Mihajlović razriješena je predsjednica, a Mirjana Ivanković i Anđelko Lučić članovi Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Vukovar. Predsjednicom Sanacijskog vijeća navedene županijske bolnice je Sanja Predavec. Jozo Milanković i Melita Jukić članovi su istoga vijeća, a Davor Arežina imenovan je sanacijskim upraviteljem. U Županijskog bolnici Čakovec razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Stjepan Koraj i član Nenad Hranilović, a imenovana je predsjednica Sanacijskog vijeća Vlatka Bilas, članovi Dunja Valkaj i Boris Valpatić te sanacijski upravitelj Vilim Friščić.

Miroslav Čačija razriješen je s mjesta predsjednika, a Ivan Kovačić i Vanja Posavac s mjesta članova Upravnog vijeća Opće bolnice Bjelovar. Sanja Franc predsjednica je Sanacijskog vijeća bjelovarske opće bolnice, Darko Delić i Zlatko Car članovi, a Stjepan Grabovac sanacijski upravitelj. Guvernerom Republike Hrvatske u Europskoj investicijskoj banci Vlada je, na zatvorenom dijelu današnje sjednice, imenovala Slavka Linića, stoji u priopćenju s Vlade.