c S
Dnevne novosti

Sindikalci pred Saborom: doraditi Zakon o upravljaju državom imovinom

15.07.2013 07:18 ZAGREB, 12. srpnja 2013.(Hina), Predstavnici Hrvatske udruge radničkih sindikata dijelili su saborskim zastupnicima letke protiv izglasavanja Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, dok se ne doradi.

Iako pozdravljaju učinkovitije upravljanje državnom imovinom, sindikalci upozoravaju da radnike Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) treba preuzeti Državni ured za upravljanje imovinom (DUUDI), čime zaposlenici s ugovorom o radu postaju državni službenici.

To je protuzakonito, jer se ignorira radno pravni status zaposlenih i minimum njihovih prava, tvrdi predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Sindikalci u svom letku upozoravaju kako će usvajanje predloženog zakona izazvati nepotrebne sudske sporove i troškove. Zastupnike pozivaju da ne dopuste izglasavanje navedenog zakona, već da ga vrate Vladi na doradu, a potom na drugo čitanje.

Ne dopustite da bahatost i nepotrebna žurba prevladaju, pozivaju sindikalci zastupnike, podsjećajući ih da je postupak savjetovanja s javnošću završio 10. srpnja, a zakonski prijedlog prije isteka toga roka upućen u proceduru.