c S
Dnevne novosti

G20: Obnova i radna mjesta su kratkoročni prioriteti

22.07.2013 07:11 MOSKVA, 20. srpnja 2013.(Hina/AFP) Ministri financija zemalja članica skupine G20 su zaključili u subotu u Moskvi da su radna mjesta i rast njihovi kratkoročni prioriteti dok traje krhka i neujednačena gospodarska obnova.

"Proračunska disciplina za smanjenje deficita mora biti vjerodostojna i srednjoročna", prema konačnom prioćenju G20. "Svjetsko gospodarstvo je i dalje slabo, a obnova krhka i neujednačena", prema tekstu. "Dogovorili smo se da su naši kratkoročni prioriteti jačanje zapošljavanja i rast".

Ministri financija bogatih i zemalja u razvoju koji su se u petak sastali u Moskvi na pripremama summita šefova država G20 u Sankt Petersbugru u rujnu su također naveli da u potpunosti podržavaju plan djelovanja Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) protiv fiskalnih strategija multinacionalnih kompanija kojima one izbjegavaju poreze. OECD predlaže primjenu tog plana za dvije godine, ali ministri su rekli da žele etapne točke o razvoju prijedloga i preporuke za primjenu tog plana u 15 točaka.