c S
Dnevne novosti

Milanović: sa socijalnim partnerima razgovarat ćemo za stolom

26.07.2013 07:15 ZAGREB, 25. srpnja 2013. Hina, Premijer Zoran Milanović poručio je u četvrtak sa sjednice Vlade da se dijalog sa socijalnim partnerima više neće, kao u ranijim vladama, voditi "u tami sobe, u specijalnim aranžmanima" već za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i putem medija kako bi javnost znala sve pojedinosti.

Milanović je, kako je rekao, dao suzdržani komentar na kritike nekih sindikalnih čelnika upućene Vladi da socijalni dijalog vodi preko medija. "Da, u pravu su u jednom dijelu ga vodimo i preko medija", odgovorio im je premijer poručivši kako zna da se "to ranije radilo iza zavjese, u tami sobe, u nekim specijalnim aranžmanima". "Ali to tako sada neće biti", naglasio je.

Razgovori će se voditi i za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i preko medija da javnost zna o čemu razgovaramo i kako raspolažemo javnim novcem, jer to je njihov novac, odnosno naš zajednički novac, istaknuo je. "Neke stvari su se promijenile - više nema premijera koji dolazi nakon što se pregovori neuspješno vuku mjesecima i rješava stvari u pet minuta i ustvari ponižava svoje kolege ministre", istaknuo je. Njegova vlada, naglasio je, tako neće raditi. "Neke stvari moramo prihvatiti - imamo ono što imamo, dali bi i više od toga ali nemamo, pa idemo stvoriti", zaključio je premijer.