c S
Dnevne novosti

REGOS uveo nove besplatne elektroničke usluge za korisnike

30.07.2013 07:09 ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina), Središnji registar osiguranika (REGOS) je uveo nove besplatne elektroničke usluge za korisnike, a kao najveću novost ističu prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj kojem osiguranici mogu pristupiti putem online e-usluge REGOS-a na www.regos.hr i u kojem se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima.

Osim toga putem ove usluge uz postojeće, može se dobiti i novi elektronički dokument: Izvadak iz Registra REGOS-a o obračunatom i isplaćenom doprinosu I. stupa za drugi dohodak, priopćeno je danas iz REGOS-a. Cijeli sustav sada je potpuno automatiziran tako da se traženi elektronički dokumenti dostavljaju korisniku u roku od nekoliko sekundi, stoji u priopćenju REGOS-a. Ističu kako je razvojem svojih elektroničkih usluga za osiguranike Središnji registar osiguranika (REGOS) u suradnji s outsourcing partnerima postao lider servisa javne uprave u Hrvatskoj.

Navode kako je u drugoj fazi, koja je u produkciji od 26. srpnja 2013., osim Izvatka iz Registra REGOS-a, te ostalih elektroničkih dokumenata za osiguranike II. stupa e-usluga, REGOS nudi nove funkcionalnosti čime postaje prvi u razvoju ovakvih usluga u sustavu javne uprave. Podsjećaju i kako je 25. siječnja ove godine, uvođenjem besplatne e-usluge kojom se iz sustava REGOS-a mogu dobiti elektronički dokumenti sa podacima koji se prikupljaju i obrađuju u REGOS-u započela prva faza razvoja jedinstvenog elektroničkog javnog servisa temeljenog na Registru REGOS-a. Prvom fazom, u kojoj putem online postavljenog upita osiguranika REGOS izrađuje traženi dokument u elektroničkom obliku i odmah ga dostavlja na traženu e-mail adresu, ostvareni su zavidni rezultati kroz više od 15.800 dostavljenih elektroničkih dokumenata, pa sve do ušteda za osiguranike u iznosu većem od 700.000 kuna.

Treća faza, koju REGOS planira završiti do kraja godine, omogućit će poslodavcima, kao obveznicima plaćanja obveznih doprinosa i dostave podataka da sve potrebne dokumente i sve obavijesti iz sustava REGOS-a dobiju kroz online sustav elektroničke isporuke dokumenata i vlastiti elektronički korisnički pretinac, najavljuju u REGOS-u. Time će REGOS zaokružiti i upotpuniti lepezu svojih elektroničkih usluga koje imaju za cilj učiniti kvalitativni iskorak u pružanju svojih usluga, ukloniti prepreke za izravno komuniciranje s korisnicima i koristiti najnovija informatička rješenja pri realizaciji svojih obveza da korisnicima učini dostupnim sve relevantne dokumente kako za ostvarivanje prava koja proizlaze iz podataka koje prikuplja REGOS, tako i za njihovo poslovanje, zaključuje se u priopćenju REGOS-a.