c S
Dnevne novosti

Ministar Mrsić u Šibeniku otvorio CISOK

30.07.2013 07:07 ŠIBENIK, 29. srpnja 2013. (Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvorio je u ponedjeljak u Šibeniku CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje koji će pružati usluge besplatnog informiranja i savjetovanja u karijeri, a služit će učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, nezaposlenim i zaposlenim osobama, školama te poslodavcima.

Šibenski CISOK jedan je od osam hrvatskih centara utemeljenih u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije. Ukupna je vrijednost projekta u Hrvatskoj 3,7 milijuna eura. Šibeniku je potreban još jedan takav centar, ali na mjestu gdje se okupljaju mladi, ocijenio je ministar Mrsić i rekao gradonačelniku Željku Buriću kako je za taj projekt potrebno pronaći odgovarajuće mjesto.

Otvorenje centra pomak je u profesionalnom usmjeravanju, rekao je predstojnik Zavoda za zapošljavanje – Područne službe u Šibeniku Luka Petrina i dodao kako se nada da će CISOK imati važnost u uravnoteženju ponude i potražnje na tržištu rada. Na šibensko-kninskom tržištu rada, istaknuo je, velik je broj nezaposlenih osoba, a s druge strane poslodavci ne mogu zadovoljiti potrebe za određenim kadrom. CIOSK bi trebao pomoći da se na tom tržištu stvori ravnoteža, zaključio je Petrina.