c S
Dnevne novosti

Marija Budimir: nadam se da će institucije odraditi svoj posao

08.08.2013 07:15 VUKOVAR, 7. kolovoza 2013.(Hina), Vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je da je Uskoku dala iskaz o pokušaju potkupljivanja od strane vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) koji ju je, kako tvrdi, tražio da u Gradskom vijeću podrži SDP i SDSS.

"Nema su tu više što reći. Sve što sam kazala, stojim iza toga i nadam se da će institucije odraditi svoj posao", kratko je Hini kazala Budimir koja je na prošlim lokalnim izborima prvi put izabrana u vukovarsko Gradsko vijeće.

To se tijelo, međutim, još uvijek nije konstituiralo jer oba politička "bloka" u Vijeću, SDP-SDSS i HDZ-HSP dr. Ante Starčevića, imaju po 12 vijećničkih mandata. Prema neslužbenim saznanjima, gradonačelnik Sabo, navodno je osim Marije Budimir pokušao potkupiti još jednog HDZ-ovog vijećnika u vukovarskom Gradskom vijeću, koji je također pozvan u Uskok.

Prema riječima predsjednika vukovarskog HDZ-a Damira Barne, "očito je da su institucije počele djelovati te će konačno na svjetlo dana izaći sve ono na što je HDZ godinama upozoravao kada je u pitanju način vladanja Vukovarom Željka Sabe". Barna je također kazao da bi sada, nakon što je slučaj Budimir izašao u javnost, od gradonačelnika Sabe bilo najpoštenije da podnese ostavku te se suoči sa svojim djelima.

Zamoljen da komentira postojanje još jednog vijećnika HDZ-a kojega je navodno pokušao podmiti, gradonačelnik Željko Sabo kazao je Hini kako "komentara jednostavno više nema".

"Stojim i dalje iza svega onoga što sam novinarima već izjavio neki dan u Rijeci. Riječ je o namještenoj igri koja ima za cilj da me se diskreditira, a za ovoga navodno drugoga vijećnika, kojega sam također navodno pokušao podmititi, nemam komentara", rekao je Sabo.

U svezi mogućih istražnih radnji u slučaju navodnog podmićivanja gradonačelnika Sabe, iz Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru izvijestili su da ne odgovaraju na pitanja "hoće li što istražiti, poduzeti i provjeravati" te da svoje odluke u predmetima "pravovremeno priopćuju javnosti".