c S
Dnevne novosti

Bandić traži pročelnike za tri nova gradska ureda

09.08.2013 07:12 ZAGREB, 8. kolovoza 2013.(Hina), Uskoro će se znati tko će voditi tri nova zagrebačka gradska ureda - za programe i projekte Europske unije, za javnu nabavu, te Gradskog ureda za branitelje - objavljeni su natječaji za imenovanja pročelnika/ica tih ureda.

Javne natječaje raspisao je gradonačelnik Milan Bandić, a objavljeni su u Narodnim novinama. Pročelnici/e se imenuju na četiri godine i mogu biti ponovno imenovani, a službu zasnivaju uz obvezni probni rad od tri mjeseca.

Osnivanje triju novih ureda ideja je gradonačelnika Bandića, a naišla je i na razumijevanje Gradske skupštine koja je na sjednici u srpnju to formalno 'pokazala' izmjenama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela. Novi uredi ne bi trebali značiti i nove troškove - u obrazloženju Odluke stoji, naime, da za njeno provođenje ne trebaju posebna sredstva u gradskom proračunu.

Prijedlog o širenju i preustroju gradske uprave, Bandić je tumačio opsegom poslova, željom da uprava bolje funkcionira, odnosno da odgovori na nove zahtjeve, kakvi su, primjerice, zahtjevi što ih donosi članstvo u Europskoj uniji. Slijedom toga osnovan je zaseban Ured za programe i projekte EU koji bi trebao pomoći boljem korištenju Unijinih fondova te pripremi projekata.

Poslovi koji se odnose na europske integracije do sada su bili u djelokrugu Ureda gradonačelnika, baš kao i poslovi javne nabave. Braniteljsku problematiku pokrivao je Gradski ured za zdravstvo i branitelje, a sada će to biti samostalan ured. Zagrebački gradonačelnik na natječajima traži i zamjenike/ice pročelnika Stručne službe gradonačelnika i pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo.