c S
Dnevne novosti

Sindikat hrvatskih seljaka: ponovni poziv premijeru Milanoviću i ministru Liniću

12.08.2013 07:24 ŽUPANJA, 11. kolovoza 2013.(Hina), Sindikat hrvatskih seljaka (SHS), organizator prosvjeda nezadovoljnih seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odazvat će se sastanku s otkupljivačima, te s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, uz uvjet da sastanku nazoče i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac, izjavio je danas da ukoliko sastanku s ministrom Jakovinom u Ministarstvu poljoprivrede, ne budu nazočni i premijer Milanović i ministar Linić, predstavnici SHS-a napustit će sastanak. "Ministar Jakovina nas ne zanima, niti s njim imamo više što razgovarati. Sve što je obećao taj čovjek nije ispunio, a osnovni cilj mu je, kako nam se čini, da nas seljake sve svede na prosjački štap", ustvrdio je Pokrovac.

Dodaje kako je iznimno zadovoljan organizacijom seljačkih prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji već četiri dana prosvjeduju na sedam punktova. Navodi da se na punktovima nedaleko graničnog prijalaza Županja, te u Nuštru, Iloku, Ilači, Otoku, Podgrađu i Trpinji nalazi oko 300 prosvjednika s isto toliko traktora. Prosvjednici koji se nalaze na punktu nedaleko graničnog prijelaza Županja i dalje traktorima blokiraju prilaz državnom cestom D55 tom graničnom prijelazu, dok se na ostalim punktovima prosvjednici s traktorima nalaze uz ceste ne blokirajući promet.

Pokrovac kaže kako seljacima-prosvjednicima potporu iskazuju brojni građani, donoseći im hranu i ovježavajuće napitke, a, kako navodi, među onima koji su prosvjednicima poslali hranu i pića bio je i gradonačelnik Županje Davor Miličević. "Nije ovo borba samo nas seljaka za selo. Ovo je borba za sve građane Hrvatske, za sve one koji žele, a ne mogu dostojanstveno živjeti od svog rada jer im to netko ne želi omogućiti", kazao je predsjednik SHS-a Pokrovac.