c S
Dnevne novosti

Josipović: prodaja HPB-a govori o lošoj ekonomskoj situaciji

12.08.2013 07:22 ZAGREB, 9. kolovoza 2013.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da prodaja Hrvatske poštanske banke govori da je ekonomska situacija ozbiljna.

"To govori o ozbiljnoj ekonomskoj situaciji, to govori o potrebi da se vrlo snažno poradi na otvaranju novih projekata, novih investicija, novih radnih mjesta. Jer bez toga će sve ostati: prodajmo ovo ili prodajmo ono, a neće se riješiti temeljni problem, a to je loše stanje gospodarstva", rekao je predsjednik Josipović za HRT.

Vlada je objavila poziv za iskazivanje interesa i prikupljanje neobvezujućih ponuda za stjecanje 99,13 posto dionica Hrvatske poštanske banke (HPB). Upitan za komentar zahtjeva Eurospke komisije da Hrvatska do 23. kolovoza preda Europskoj uniji točan rok do kojega će uskladiti Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije s europskim zakonodavstvom, Josipović je rekao da ne vidi problem u tome da se zakon promijeni. "Ako EU bude smatrala, a rasprava o tome je tek otvorena, treba promijeniti zakon, ja u tome ne vidim problem", kazao je.

Privođenje zbog zviždanja premijeru Zoranu Milanoviću na proslavi Oluje u Kninu predsjednik Josipović smatra politički štetnim. "Mislim da je politički štetno, a je li pravno utemeljeno to će na kraju reći (prekršajni) sud", kazao je predsjednik i dodao: "Žao mi je da ima onih kojima izgleda nije dosta sukoba, krvi, rata, ali srećom oni su manjina".