c S
Dnevne novosti

Sabo najavio privatne tužbe

14.08.2013 07:16 VUKOVAR, 13. kolovoza 2013.(Hina), Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP), kojega je vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir optužila da ju je pokušao podmititi kako bi podržala u Vijeću SDP i SDSS, izjavio je novinarima kako će protiv sviju koji su, kako je kazao, sudjelovali u uroti protiv njega podnijeti privatne tužbe.

"U dogovoru s odvjetnicima krenut ću u privatne tužbe", rekao je dodajući kako se radi o "organiziranoj hajki i harangi", protiv njega. Nije želio komentirati pisanje pojedinih medija i optužbe da je pokušao podmititi još jednog vijećnika HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću, tek ponovivši kako je riječ o neistini. Vukovarsko Gradsko vijeće još nije konstiturano.

Dosadašnja dva pokušaja konstituiranja propala su nakon što su u oba slučaja vijećnici SDP-a (9) i SDSS-a (3) odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a (9) i HSP-a dr. Ante Starčevića (3). Do kraja kolovoza trebala bi biti održana nova konstituirajuća sjednica Vijeća, a ako i taj pokušaj propadne slijedi raspisivanje novih izbora za to tijelo.