c S
Dnevne novosti

Sobol: DORH podnio pa povukao zahtjev za skidanjem imuniteta Željku Sabi

22.08.2013 07:22 ZAGREB, 21. kolovoza 2013.(Hina), Državno odvjetništvo najprije je podnijelo, a zatim tijekom dana povuklo zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovu saborskom zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi, protiv kojega treba biti pokrenuta istraga zbog sumnje u pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir.

Predsjednice saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordane Sobol potvrdila je Hini da su tijekom prijepodneva zaprimili DORH-ov zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku Sabi, koji je kasnije povučen. "Poslijepodne je stigao i dopis kojim DORH povlači svoj zahtjev, jer se ispostavilo da je taj slučaj sličan slučaju Rončević iz 2009. kada je MIP dao tumačenje da za pokretanje istrage nije potrebno skidanje imuniteta".

To će biti potrebno tek ako se nakon istrage bude podizala optužnica, dodaje Sobol. Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, kojega je vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir optužila da ju je pokušao podmititi kako bi podržala u Vijeću SDP i SDSS, prethodno je najavio kako će protiv sviju koji su, kako je kazao, sudjelovali u uroti protiv njega podnijeti privatne tužbe. U povodu zahtjeva za skidanjem imuniteta izjavio je kako se stavlja na dispoziciju svim institucijama kako bi se ovaj slučaj riješio.