c S
Dnevne novosti

Pusić očekuje skoru promjenu "Lexa Perković"

23.08.2013 07:11 ZAGREB, 22. kolovoza 2013.(Hina), Još nema formalne odluke o „Lexu Perković“, rekla je nakon  sjednice Vlade njena prva potpredsjednica i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja očekuje da će se taj zakon uskoro mijenjati.

„Formalne odluke još nema, ali će se naći rješenje i Hrvatska će svakako funkcionirati u okviru preuzetih obveza primjenjivanja europskog uhidbenog naloga“, rekla je potpredsjednica Pusić. Na pitanje je li o toj temi razgovarala s premijerom Milanovićem, odgovorila je da o tome i nizu drugih tema stalno razgovaraju te da je „to problem koji će u svakom slučaju riješiti“.

Na pitanje hoće li Vlada odgovoriti Europskoj komisiji do sutra, 23. kolovoza, odgovorila je da će „odgovoriti u svakom slučaju, ali definitivni potezi neće biti gotovi sigurno do sutra", no da "će se riješiti“. „Mi smo članica Europske unije, funkcioniramo unutar pravila Unije i tako će biti i dalje“, dodala je. Na pitanje hoće li se unutar nekoliko idućih tjedana mijenjati zakon o europskom uhidbenom nalogu, odgovorila je kako to očekuje.