c S
Dnevne novosti

Ustavni sud ukinuo rješenje Trgovačkog suda u slučaju Dalekovoda

28.08.2013 07:24 ZAGREB, 27. kolovoza 2013.(Hina), Ustavni sud donio je rješenje u slučaju tužbe Dalekovoda i ukinuo rješenje kojim je zagrebački Trgovački sud prije mjesec dana obustavio predstečjnu nagodbu u toj tvrtki radi ocjene ustavnosti.

Nakon što je jučer održan redoviti stručni sastanak, Ustavni sud jednoglasno je ukinuo rješenje Trgovačkog suda o zastajanju s postupkom u Dalekovodu i naložio nastavak sudskog postupka, neslužbeno se doznaje na Ustavnom sudu.

Rješenje Ustavnog suda uskoro bi trebalo biti objavljeno na njegovim internetskim stranicama. Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić podnio je krajem srpnja zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, nakon što je nekoliko dana ranije, nezadovoljan nekim odredbama tog zakona, zaustavio predstečajnu nagodbu u tvrtki Dalekovod.

Istodobno ta tvrtka s više od 1600 zaposlenih je podnijela tužbu Ustavnom sudu protiv rješenja zagrebačkog Trgovačkog suda od 22. srpnja, kojim je određeno zastajanje u postupku sklapanja predstečajne nagodbe.