c S
Dnevne novosti

Vlada prihvatila godišnji obračun strateških robnih zaliha

30.08.2013 07:15 ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o prihvaćanju godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2012. godinu i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2012. godinu, priopćila je Vlada.

Također je donijela Odluku o knjiženju manjkova i otpisu roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2012. godine. Donesena je odluka o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Što se tiče kadrovskih pitanja, Vjekoslav Rakamarić je imenovan pomoćnikom ministra poduzetništva i obrta koji će upravljati Upravom za malo i srednje poduzetništvo i obrt, s danom 1. rujna 2013. godine.

Dosadašnja pomoćnica ministra poljoprivrede u Upravi poljoprivrede i prehrambene industrije Vesna Gantner razriješena je na osobni zahtjev, te je na tu dužnost imenovana Zvjezdana Blažić. Novi član Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata, kao neovisni stručnjak, je Daniel Katičin. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Petrokemija d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Josipa Jagušta i člana Žarka Rijetkovića. Za novog predsjednika Uprave predlaže se Dragan Marčinko, a člana Nenad Zečević. Također, radi odlaska na tu dužnost, Dragan Marčinko je razriješen dužnosti predsjednika Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, s danom 31. kolovoza 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar Ivica Tomić te je na tu dužnost imenovan Krešimir Rendeli. Razriješen je i dosadašnji član Vijeća Nikola Turčinov, a novim članom imenovan je Boris Fantulin. Razriješena je dosadašnja tajnica Komisije za provedbu postupaka javnih natječaja za davanje državnih lovišta u zakup Nikolina Lukac, a novim tajnikom imenovan je Vjekoslav Marijanović. Sreten Radaković imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Sopje, jer se navedeno Vijeće nije konstituiralo. Vršiteljem dužnosti ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju koji će obavljati sve pripremne radnje za početak rada, poslove u vezi s upisom Centra u sudski registar i organizirati početak rada Centra imenovan je Milan Dejanović.