c S
Dnevne novosti

Sabor počinje jesensko zasjedanje

18.09.2013 07:24 ZAGREB, 17. rujna 2013.(Hina), Nakon dvomjesečne stanke, saborski zastupnici će se ponovno okupiti na jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora.

Zasjedanje će početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će zastupnici postaviti 41 pitanje premijeru i članovima Vlade. Sabor će neprekinuto zasjedati do kraja ustavnog roka, 15. siječnja 2014., a na dnevnom redu predstojeće sjednice je 90 točaka.

Očekuju se i nove točke, među ostalim i izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, kolokvijalno zvanog 'lex Perković'.

Budući da je riječ o zakonu koji je u fokusu domaće i europske javnosti i zbog kojega Hrvatskoj prijete sankcije Europske komisije, za očekivati je da će zastupnici iskoristiti priliku još jednom priupitati članove Vlade o potezima koje kane poduzeti.

Među prvim točkama na dnevnom redu predstojeće sjednice su i izmjene i dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju, koji bi trebao dokinuti samovolju banaka u određivanju cijene kredita.