c S
Dnevne novosti

Timovi Vlade i MOL-a o načinu odvijanja pregovora i područjima o kojima će se pregovarati

19.09.2013 07:14 ZAGREB, 18. rujna 2013.(Hina), Pregovarački timovi hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a o Ini na sastanku su razgovarali o načinu odvijanju pregovora i područjima o kojima će se pregovarati, izvijestila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

"Obje strane u pregovorima usuglasile su tijek i način odvijanja pregovora te je načelno dogovoreno da će se nalaziti jednom mjesečno, da će se pregovarački materijali dostavljati unaprijed te će se svaki predloženi zaključak smatrati ispregovaranim kada bude predan u pismenoj formi i kada ga svaka strana uskladi svojim propisima odnosno ustrojstvu. Svaka nova točka pregovora pokreće se kada je završena prethodna te za vrijeme trajanja pregovora neće biti neslužbenih sastanaka članova pregovaračkih timova", navodi se u priopćenju.

Ističe se i da je "usuglašeno da će pregovorima biti obuhvaćena budućnost korporativnog upravljanja, kontrole troškova, investicija i raspodjela dobiti, istraživanja, razvoja i proizvodnje ugljikovodika, nabave i prerada nafte i proizvodnje naftnih derivata, veleprodaje naftnih derivata, maloprodaje naftnih derivata te plinsko poslovanje".

"Usuglasili smo zajedničke ciljeve Ine - povećanje ulaganja, učinkovitosti poslovanja i veći doprinos Ine u razvoju hrvatskog gospodarstva", zaključuje se u priopćenju. Pregovarački tim hrvatske Vlade vodi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a u timu je i ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović. U pregovorima u ime MOL-a sudjeluje potpredsjednik Uprave Sandor Csanyi i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott. Mađarski MOL je vlasnik 49,08 posto dionica Ine, a hrvatska država ima udio od 44,84 posto.