c S
Dnevne novosti

Povjerenik EK za zaštitu potrošača u petak u posjetu Hrvatskoj

26.09.2013 07:12 ZAGREB, 25. rujna 2013.(Hina), Povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača Neven Mimica doputovat će u petak u prvi službeni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem, ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, kao i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, priopćeno je u srijedu iz Europske komisije.

Teme tih sastanaka bit će, između ostalih, potrošačka politika općenito, mjere vezane uz medicinske aparate, sigurnost proizvoda i nadzor tržišta, priopćilo je predstavništvo EK u Hrvatskoj.

Portfolio povjerenika Mimice pokriva širok spektar pitanja koja utječu i na svakodnevni život hrvatskih građana. Povjerenik Mimica posjetit će i Europski potrošački centar.

Europski potrošački centri nude besplatne savjete i pomoć građanima Europske unije koji robu i usluge kupuju od trgovca koji ima sjedište u drugoj zemlji članici Europske unije.

U sklopu povjerenikova posjeta Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu organizirat će javnu raspravu na temu: "Potrošačka politika – što ima u tome za građane?".

Povjerenik Mimica i pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić raspravljat će s predstavnicima civilnog društva i profesionalnih udruga o koristima koje hrvatski građani – kao građani Europske unije – imaju od potrošačke politike EU-a, navodi se u priopćenju.