c S
Dnevne novosti

Obama: potpisat ću prijedlog zakona čim dođe u Bijelu kuću

17.10.2013 07:08 WASHINGTON, 17. listopada 2013.(Hina/AFP), Američki predsjednik Barack Obama rekao je u srijedu da će potpisati dogovor o podizanju granice zaduživanja i nastavku financiranja vladinih agencija čim dođe u Bijelu kuću.

Obama se obratio novinarima nakon što je Senat s 81 glasom za i 18 protiv odlučio podići granicu zaduživanja i odblokirati financijska sredstva za financiranje savezne vlade, a prije glasovanja u Predstavničkom domu.

Obama se zahvalio Senatu što je usvojio tekst, te rekao da sada treba vratiti povjerenje građana SAD-a koje je izgubljeno u posljednjih nekoliko tjedana. On se zahvalio vođama obje stranke što je dogovor postignut, i rekao da će ga potpisati čim "stigne na njegov stol".

"Pred nama je puno posla, uključujući ponovno zadobivanje povjerenja američkog naroda koje je izgubljeno posljednjih tjedana", rekao je Obama.

On je najavio da će u četvrtak govoriti o potrebi da demokrati i republikanci zajedno rade na fiskalnim pitanjima. "Imat ću sutra više reći o ovome, a imam neka razmišljanja o tome kako bismo krenuli dalje u ostatku godine, ostali usredotočeni na posao", rekao je Obama.