c S
Dnevne novosti

HDZ traži da se raspravlja o inicijativi 'U ime obitelji'

17.10.2013 07:24 ZAGREB, 16. listopada 2013.(Hina), Klub HDZ-a traži da se, uz prijedlog promjena Ustava RH na zahtjev 46 zastupnika SDP-a, raspravlja i o referendumskom zahtjevu Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Željko Reiner ocijenio je kako se SDP-ov prijedlog na raspravi našao "neobično brzo", dok referendumska inicijativa "U ime obitelji", koju je svojim potpisima poduprlo više od 700 tisuća građana, već četiri mjeseca nije stavljena na dnevni red Sabora.

"SDP-ov prijedlog promjene Ustava nevjerojatnom je lakoćom i brzinom stavljen na sjednicu. Takva brzina i netransparentnost, neuobičajena za promjene temeljnog dokumenta države, rezultat je nepotrebne i štetne situacije u koju nas je dovela Vlada, inzistirajući na zakonu koji su na kraju, pod pritiskom Europske komisije, morali povući", rekao je Reiner.

Uvjeren je da su SDP-ov i Vladin prijedlog ustavnih promjena pokušaj saniranja štete koju su Vladi i Hrvatskoj nanijele izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, kolokvijalno zvane 'lex Perković". Zahtjevu za stankom pridružili su se i saborski klubovi SDP-a te HDSSB-a.