c S
Dnevne novosti

Opačić predstavila povjereniku EU reforme socijalne politike

18.10.2013 07:12 ZAGREB, 17. listopada 2013.(Hina), Europski povjerenik za politiku zapošljavanja, socijalna pitanja i inkluziju Laszlo Andor razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s potpredsjednicom vlade i ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić koja ga je izvijestila o reformama socijalne politike u Hrvatskoj, priopćeno je iz vlade.

"Nastojimo uvesti više reda i pravednosti u sustav donošenjem novih zakona koji reguliraju područje socijalne politike", istaknula je Opačić koja je govorila o novom zakonu i informatizaciji sustava socijalne skrbi.Ministrica je Andora izvijestila da je pri kraju izrada strategije protiv siromaštva, koja se temelji prvenstveno na obrazovanju i otvaranju novih radnih mjesta.

"U tom smo kontekstu zainteresirani za Fond europske pomoći za najsiromašnije koji bi nam doista koristio", rekla je Opačić.Fondu je u sedmogodišnjem razdoblju na raspolaganju 3,5 milijarde eura, rekao je povjerenik Andor. Najavio je Konvenciju protiv siromaštva i socijalne isključenosti koja će se krajem studenoga održati u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.

Europski povjerenik Andor, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, sastat će se i sa zamjenikom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakšom Puljizom te sudjelovati na sastanku s Gospodarsko-socijalnim vijećem pod predsjedanjem ministra rada Miranda Mrsića.