c S
Dnevne novosti

Vlada - sa zatvorene sjednice

25.10.2013 07:10 ZAGREB, 24. listopada 2013.(Hina), Vlada je predložila Ustavnom sudu da ne prihvati Prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom izmjena i dopuna Uredbe o načinima i uvjetima napredovanja državnih službenika.

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda, priopćila je s Vladine zatvorene sjednice Služba za odnose s javnošću. Vlada je također prihvatila Pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr .

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako Odluka o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade RH izmijenjena, radi prestanka rada Državnog ureda za trgovinsku politiku i donošenja novog propisa kojim se uređuje status Komisije za odnose s vjerskim zajednicama. Izmjenama je Denis Čajo razriješen članstva u Koordinaciji za vanjsku i europsku politiku i Koordinaciji za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije.

Također, razriješen je predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Orsat Miljenić te članovi Andrea Zlatar Violić, Mirando Mrsić, Arsen Bauk, Rajko Ostojić, Željko Jovanović, Slavko Linić, Mladen Pejnović i Tomislav Saucha te su, sukladno Uredbi o osnivanju Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, ponovno imenovani, navodi se u priopćenju Vladine službe za odnose s javnošću.

Skupštini društva Orljava d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Radenka Tojagića i Snježane Sakoman te izbor novih članova Ivice Turca i Krunoslava Perića, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, dosadašnji članovi Nadzornog odbora društva Lipovica d.o.o. Branko Peran, Stella Vresk Gambiroža i Marija Josipović su opozvani, a novi članovi Nadzornog odbora su Branko Rumišek i Saša Sambolek.

Radi odlaska na novu dužnost, s danom 31. listopada 2013. godine, razriješen je zamjenik voditeljice Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ Zvonko Plećaš te je Draginja Dokmanović imenovana na tu dužnost, s danom 4. studenoga 2013. godine.