c S
Dnevne novosti

Grbin odbio tumačenja o izigravanju europskog uhidbenog naloga

29.10.2013 07:16 ZAGREB, 28. listopada 2013.(Hina), Predsjednik saborskog Odbora za Ustav Peđa Grbin (SDP) odbio je tumačenja HDZ-a da vladajući rade sve kako bi izigrali europski uhidbeni nalog kojim Njemačka traži Josipa Perkovića.

"Mi doista činimo sve, ali sve na tome da za Državno odvjetništvo stvorimo zakonodavni okvir u kojem će moći nesmetano raditi svoj posao, a to je proganjanje onih koji su činili kaznena djela na području RH, protiv RH i njezinih građana. To je ono što činimo", rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Nije želio komentirati medijske informacije da je DORH pokrenuo određene predistražne radnje, pripremajuči se za ustavne promjene koje bi trebale ukinuti zastaru za kaznena djela teškog ubojstva i omogućiti Perkovićevo procesuiranje u Hrvatskoj. "Ni na koji način nećemo to komentirati.

Radi se o nečemu što je u nadležnosti Državnog odvjetništva, a DORH je, kao što u Ustavu stoji, samostalan u svom radu. Neka rade svoj posao", poručio je Grbin. Na pitanje je li osigurana potrebna dvotrećinska potpora u saboru za izglasavanje ustavnih promjena odgovorio je: "To je postupak koji je u tijeku."