c S
Dnevne novosti

Jadranka Kosor svjedoči na suđenju Sanaderu u slučaju Planinska

04.12.2013 07:10 ZAGREB, 3. prosinca 2013.(Hina), Bivša premijerka Jadranka Kosor sutra bi trebala svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.

Kosor se na istom suđenju pojavila i sredinom studenoga, kada je Sanader zatražio da se ročište odgodi ističući da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban pratiti raspravu. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je kako do sada nisu izostajali sa suđenja te da Sanader ne pristaje da se ova vrlo važna svjedokinja ispita u njegovoj odsutnosti.

Jadranka Kosor je kao potpredsejdnica vlade potpisala dokument o kupnji zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja, nakon što je ostatak vlade podržao taj prijedlog. Sanader je u drugim postupcima svoju potpredsjednicu koja ga je nasljednicu u vladi i stranci te u konačnici izbacila iz HDZ-a, optužio da je u dogovoru s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem inicirala njegov kazneni progon.

U slučaju Planinska Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro.