c S
Dnevne novosti

Laburisti aktualizirali zahtjev o smanjenju dužnosničkih plaća

17.12.2013 07:22 ZAGREB, 16. prosinca 2013.(Hina), Hrvatski laburisti aktualizirali su zahtjev da se njihov prijedlog o smanjenju plaća državnih dužnosnika za petinu, odnosno 21 posto, u što žurnijem roku raspravi u Hrvatskom saboru.

Tražimo da se izmjene Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika (koje to predviđaju) uvrste na dnevni red 11. izvanredne saborske sjednice sazvane za ovaj tjedan, piše Klub Hrvatskih laburista-Stranke rada u prigovoru na dnevni red. Podsjeća da su laburisti svoj prijedlog u proceduru uputili još u travnju.

"Smatramo da je uvrštavanje tog prijedloga na dnevni red izvanredne sjednice nužno zbog opravdanih državnih razloga, odnosno potrebe da se u uvjetima gospodarske i socijalne krize, te njenog negativnog utjecaja na fiskalnu održivost državnog proračuna i zaposlenost, smanjenjem troškova rada državnih dužnosnika očuva što veći broj radnih mjesta u javnom i privatnom sektoru", tumače laburisti.

Prigovor, napominju, potkrepljuju argumentima istovjetnim onima koje Vlada koristi u obrazloženju svog prijedloga o uskrati pojedinih materijalnih prava zaposlenih u javnim službama (božićnice i regresa, odnosno nižih dnevnica i jubilarnih nagrada).