c S
Dnevne novosti

Događanja u Europskoj uniji

28.04.2014 07:12 BRUXELLES, 27. travnja 2014.Hina, Vodeći kandidati za predsjednika Europske komisije četiriju glavnih stranačkih grupacija u Europskom parlamentu sudjelovat će prvi put u televizijskoj raspravi, u kojoj će moći iznijeti svoje programe.

U ponedjeljak navečer televizija Euronews prenosit će raspravu u kojoj će sudjelovati Jean Claude Juncker, kandidat Europske pučke stranke za predsjednika Europske komisije, Martin Schulz, kandidat socijalista, Guy Verhofstadt, kandidat europskih liberala i Ska Keller, kandidatkinja europskih Zelenih.

Rasprava će se održati na Sveučilištu u Maastrichtu u Nizozemskoj pred oko 700 mladih. Kandidati će odgovarati na pitanja na tri teme: europsko gospodarstvo, budućnost Europe i porast euroskepticizma te europska vanjska politika. Izbori za Europski parlament održat će se od 22. do 25. svibnja u svih 28 zemalja članica.

Europske stranačke grupacije su za ove izbore prvi put istaknule svoje kandidate za predsjednika Europske komisije. Kao ni prethodni tjedan, nema najavljenih događaja u Vijeću i Europskoj komisiji.