c S
Dnevne novosti

Hrvatska i Norveška potpisale Memorandum o razumijevanju

30.04.2014 07:18 ZAGREB, 29. travnja 2014.(Hina), Hrvatska i Norveška potpisale su u utorak Memorandum o razumijevanju koji će osnažiti bilateralnu suradnju u području zelenih inovacija, pravnom sektoru i obrazovanju.

Pusić se u utorak u Zagrebu sastala s s norveškom državnom tajnicom Ingvild Nass Stub, zaduženom za Europski gospodarski prostor (EGP) i odnose s EU, priopćio je MVEP. "Drago mi je to smo danas potpisali Memorandum o razumijevanju koji će nastaviti jačati našu dobru bilateralnu suradnju i koja će dovesti do daljnje suradnje u području zelenih inovacija, u pravnom sektoru, obrazovanju", kazala je Stub nakon sastanka.

Potpredsjednica vlade i šefica hrvatske diplomacije kazala je da je ovaj memorandum za Hrvatsku neobično važan. "To je nastavak naše odlične suradnje, za koju se nadamo da će nastaviti u svim područjima. S obzirom na visoke standarde funkcioniranja institucija i državne uprave u Norveškoj, želimo također sve što možemo u tom pogledu preuzeti i u zajedničkim projektima razvijati ovdje u Hrvatskoj", rekla je Pusić.