c S
Dnevne novosti

Vlada donijela godišnji program strateških robnih zaliha

16.05.2014 07:16 ZAGREB, 15. svibnja 2014.(Hina), Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela odluku o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za 2014. godinu.

Ministarstvu gospodarstva odobrena su sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2014. u iznosu od 489.000 USD radi podmirenja troškova pružanja usluga pravnog zastupanja. Također, usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. Radi odlaska na novu dužnost, Boris Lalovac razriješen je dužnosti zamjenika ministra financija. Milivoj Maričić razriješen je dužnosti člana Lučke uprave Zadar, a novim članom imenovan je Alen Rukavina. Marija Grbić-Padjen razriješena je dužnosti članice Sanacijskog vijeća Doma zdravlja Petrinja, a Niko Kuliš imenovan je novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija.

Stipica Kuna razriješen je dužnosti člana Komisije za granice, a novim članom imenovan je Zlatko Sokolar, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova. Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom imenovani su dodatni članovi Povjerenstva, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija: Zrinka Špoljarić, Senada Dürrigl, Melita Holetić, mr.sc. Sanja Tarczay, Manda Knežević i Danica Eškić. Razriješen je dio članova i zamjenika članova Savjeta za razvoj civilnog društva: Ingrid Jurela Jarak, Katja Vujasinović, Ante Martić, Gordana Radonić, Sanja Major, Jasmina Serdar i Domagoj Grgeljac.

Kao predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i nadležnih zaklada, novim članovima, odnosno zamjenicima članova imenovani su: Ivana Pilko Čunčić, Danijela Orač, Gordana Radonić, Anica Ježić, Davorka Buškulić Lemić, Žana Počuča i Rada Mužinić. Ivo Milatić razriješen je dužnosti predsjednika, a dr. Igor Baković člana Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata. Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Barada, a članom Vilim Floridan.

Skupštini društva Narodne novine d.d., predlaže se imenovanje novog člana Nadzornog odbora Vjerana Blažeka, umjesto dosadašnjeg člana koji je preminuo. Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o., predlaže se imenovanje novog člana Uprave društva HŽ Cargo d.o.o. Alena Ambrinca. Sandra Šimić Petrinjak imenovana je predsjednicom, a Petar Mamić zamjenikom predsjednice Povjerenstva za sređivanje arhivskog gradiva od posebnog nacionalnog interesa i postupanje po zahtjevima za uvid u njegovo korištenje. Članovima Povjerenstva imenovani su dr. Dijana Gracin, Ante Markić, Ljiljana Pancirov, Andrija Šakić, Vlatka Šmid, Ivan Smojver, Jozo Ivanović i Igor Vulje.

Temeljem imenovanja novog ministra financija, razriješen je bivši ministar, a novi, Boris Lalovac imenovan je na više od dvadeset dužnosti: predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, predsjednika Skupštine Hrvatske lutrije d.o.o., člana Upravnog vijeća Agencije za javno-privatno partnerstvo, predsjednika Upravnog odbora Fonda za naknadu oduzete imovine, člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, člana Nadzornog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Također je imenovan za člana Vijeća Projekta „Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol“, nacionalnog koordinatora za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Hrvatskoj te ostalih inozemnih izvora, predsjednika Vijeća za unutarnju financijsku kontrolu u javnom sektoru, člana Povjerenstva Vlade za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, člana Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Vlade RH.

Imenovan je i za predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, člana Pregovaračkog odbora Vlade za pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, člana Pregovaračkog odbora Vlade za pregovore o Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, guvernera RH u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije investicija, Europskoj banci za obnovu, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Također i za člana Povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora, predsjednika Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe, zamjenika voditelja Povjerenstva za utvrđivanje stvarnih obveza Vlade RH u realizaciji plaćanja izgradnje višenamjenske gradske dvorane Športsko-rekreativnog centra „Višnjik“ u Zadru, člana Nacionalnog povjerenstva za provođenje decentralizacije i reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave, člana Nacionalnog koordinacijskog tijela za izradu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Bit će i član Koordinacijskog tijela za praćenje provedbe sanacije zdravstvenih ustanova, član Radne skupine za koordinaciju i praćenje provedbe reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014.-2016., član Organizacijskog odbora Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016., te član Koordinacije za vanjsku i europsku politiku, Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom, Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava i Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije.