c S
Dnevne novosti

Odbačena prva kaznena prijava zbog izborne prijevare

19.05.2014 07:15 ZAGREB, 16. svibnja 2014.(Hina), Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu odbacilo je kaznenu prijavu koju je zbog izborne prijevare Državno izborno povjerenstvo podnijelo protiv nepoznatog počinitelja nakon što je na navodne nepravilnosti s glasačkim listićima tijekom saborske rasprave u ožujku upozorio zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić.

"Nema osnovane sumnje da bi nepoznati počinitelj kao predsjednik biračkog odbora, u nepoznato vrijeme dok su ostali članovi biračkog odbora bili odsutni s nepoznatog biračkog mjesta, ubacio u kutiju popunjene glasačke listiće", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici. U tužiteljstvu podsjećaju da se kaznena prijava temeljila isključivo na sadržaju saborske rasprave koju je Grubišić pokrenuo 13. ožujka ove godine.

"Kako je na temelju njegovog svjedočkog iskaza utvrđeno je da je ova izjava bila hipotetska tako nema osnovane sumnje da bi prijavljeno djelo uopće bilo počinjeno", navodi državno odvjetništvo koje je objavilo samo Grubišićeve inicijale. Dodaju i da je podnositelju prijave jučer poslano rješenje o odbačaju kaznene prijave. Grubišić je u Saboru među ostalim izjavio da je 'imao jednog prijatelja' koji je kao predsjednik biračkog odbora, za vrijeme dok ostali članovi odbora nisu bili prisutni na biračkom mjestu, ubacio u kutiju sto glasačkih listića.