c S
Dnevne novosti

Vlada: priopćenje sa zatvorene sjednice

23.05.2014 07:16 ZAGREB, 22. svibnja 2014.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice usvojila stajalište za sastanak Vijeća za konkurentnost (unutarnje tržište, industrija, istraživanje i svemir) (COMPET), koje će se održati 26. svibnja, priopćeno je iz Vlade.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU, stajališta se prethodno ne objavljuju, a s obzirom na to da se tijekom pripreme sastanaka Vijeća EU dnevni redovi, zaključci i drugi dokumenti usuglašavaju u tjednu prije samoga sastanka, moguća je izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH, objašnjava se u priopćenju.

Vlada će sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada se Ustavnom sudu očitovala na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 81. stavaka 2. do 6. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Gordan Maras razriješen je dužnosti predsjednika, a Dražen Pros člana Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Novim predsjednikom Upravnog odbora imenovan je Dražen Pros, zamjenikom predsjednika prof.dr.sc. Saša Zelenika, a članicama Dijana Bezjak i Kristina Ferara Blašković, kao predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN, 56/2013).

Dr.sc. Mensura Dražić i doc.dr.sc. Jasna Mesarić razriješene su dužnosti članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Novim članicama imenovane su Vlasta Zmazek i prof.dr.sc. Vlatka Bilas, kao predstavnice osiguranih osoba Zavoda. Ines Jelavić-Livaković i Irena Ivić razriješene su dužnosti članica, a Katarina Radatović Cvitanović i Mirela Hrovatin razriješene su dužnosti zamjenica članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama. Novim članicama imenovane su Tamara Ganoci Frisch i Mirela Hrovatin, a zamjenicima članica Igor Maroević te mr.sc. Zoran Čiča, prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.