c S
Dnevne novosti

Odluke Vlade na zatvorenom dijelu sjednice

30.05.2014 07:16 ZAGREB, 29. svibnja 2014.(Hina), Vlada Republike Hrvatske utvrdila je Prijedlog odluke o donošenju ustroja Obalne straže Republike Hrvatske koji sukladno Zakonu o Obalnoj straži RH donosi Predsjednik Republike Hrvatske, priopćeno je sa zatvorene sjednice Vlade RH.

Ministarstvu gospodarstva odobrena su sredstva u iznosu od 364.000,00 USD na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna radi podmirenja troškova pružanja usluga pravnog zastupanja. Usvojen je Prijedlog tužbe Vlade Republike Hrvatske protiv Rješenja povjerenika za informiranje klase: UP/II 008-04/13-01/318, urbroja: 401-01/04-14-05, od 24. travnja 2014. godine. Također, ovlast za zastupanje u ovom postupku pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske dana je Zdenki Pogarčić, ravnateljici Ureda za zakonodavstvo.

Vlada je usvojila stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), koji će se održati 5. i 6. lipnja 2014. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU, mohuće je da će tijekom pripreme sastanka ona biti mijenjana.Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Također, usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republike Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu. Materijal za ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.