c S
Dnevne novosti

Vučić: S Hrvatskom i BiH zajedno do pomoći EU nakon poplava

05.06.2014 07:14 BEOGRAD, 4. lipnja 2014.(Hina), Srbija nema ništa protiv zajedničkog nastupa s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom u zahtjevima za pomoć Europske unije u cilju otklanjanja posljedica nedavnih poplava, izjavio je u srijedu u Beču predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić.

Nakon razgovora s austrijskim ministrom financija Michaelom Spindeleggerom, Vučić je podsjetio na prve procjene Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o šteti od oko dve milijarde eura, što je ocijenio kao "ogroman iznos za Srbiju", izvijestili su beogradski mediji.

Govoreći o situaciji nakon poplava, Vučić je naglasio da je Srbiji i susjednim zemljama pogođenim poplavama potrebna europska pomoć, podsjetivši da je u Srbiji poglavitoi potrebna pomoć za uništenu cestovnu i željezničku infrastrukturu te poljoprivredu. "Nećemo moći sami. Potrebna je europska pomoć i solidarnost. Nadam se da možemo računati na to", istaknuo je Vučić.

Tijekom sastanka s austrijskim dužnosnicima srbijanski premijer ocijenio je da postoje mgućnosti i prostor za poboljšanje gospodarskih odnosa dvju država, priopćeno jke iz Vučićeva ureda u Beogradu.

Prema izvješću Radiotelevizije Srbije (RTS), Michael Spindelegger je istaknuo da će austrijskim investitorima preporučiti da pojačaju ulaganja u Srbiju i da su predstavnici EU "zadovoljni onim što je Srbija postigla u procesu pridruživanja".