c S
Dnevne novosti

DORH: u slučaju Branka Šegona nema elemenata kaznenog djela

09.06.2014 07:12 ZAGREB, 6. lipnja 2014.(Hina), Državno odvjetništvo (DORH) priopćilo je kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku odobravanja kredita HBOR-a Facta Veri d.o.o. u suvlasništvu bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona.

DORH navodi kako iz prikupljenih podataka proizlazi da su u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. nadležna tijela HBOR-a postupala na isti način kao i u drugim slučajevima, te da je banka postupala u skladu s internim propisima i procedurama banke koja nisu mijenjana za potrebe odobrenja kredita tom društvu.

U priopćenju se podsjeća da je USKOK istragu pokrenuo nakon medijskih napisa u kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i pogodovanje u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. od strane HBOR-a. U tu je svrhu tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljena obimna poslovna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori.

Budući da su u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Tonija Šegona kao odgovorne osobe u pravnoj osobi utvrđeni elementi prekršaja iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu će protiv društva Facta Vera i Tonija Šegona podnijeti optužni prijedlog.