c S
Dnevne novosti

Grbin: ova Vlada Istru drži visoko na listi prioriteta

01.07.2014 07:02 PULA, 30. lipnja 2014. Hina, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u ponedjeljak je u Puli izrazio zadovoljstvo odlukom Vlade o izdavanju jamstva za kredit od 300 milijuna kuna namijenjen gradnji nove pulske Opće bolnice, naglasivši da bi tom odlukom i nedavnim odabirom izvođača, gradnja bolnice mogla početi već ujesen.

"Građani Istre će napokon dobiti bolnicu kakvu zaslužuju", poručio je Grbin s konferencije za novinare, ustvrdivši kako je riječ o apsolutno najvećem projektu koji provodi ova Vlada u području zdravstva. To je dokaz da Vlada Istru "drži visoko na listi prioriteta i ulaže u nju", kazao je. Grbin je za ovaj tjedan najavio dolazak ministra zdravlja Siniše Varge kako bi se upoznao sa stanjem u pulskoj Općoj bolnici i njenom ulogom u sklopu donesenog Master plana bolnica.

Osvrnuo se i na izmjene i dopune Ovršnog zakona koji bi trebao, kako je rekao, "otkloniti loše stvari starog zakona", kao što je, primjerice, institut javnih ovršitelja. Izmjene su važne jer se prvi put mijenja način ovrhe nekretnina, dodao je. "To je zapravo najveća novost izmijenjenog zakona", ocijenio je Grbin dodavši kako se po prvi put mijenja uloga općinskih sudova, i to u vezi s ovrhom nekretnina. Izmjenama zakona uvodi se elektronska dražba i time će biti onemogućen dogovor potencijalnih kupaca nekretnine "ispred sudnice", rekao je, navodeći primjere kako su se vjerovnici često dogovarali i ugovarali cijene nekretnine koju namjeravaju kupiti. "Sada će cijeli postupak prodaje nekretnine ovršenika morati biti objavljen na stranicama FINA-e, čime se ostvaruje najveća zaštita za dužnike, a sam postupak postaje puno transparentniji", zaključio je Grbin.