c S
Dnevne novosti

Nikolić pisao Izetbegoviću, zajedništvom nadići katastrofu

06.08.2014 07:06 SARAJEVO, 5. kolovoza 2014.(Hina), Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić u pismu predsjedniku predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću ocijenio da je uspješna nedavna donatorska konferencija u Bruxellesu pokazala da dvije države samo zajednički mogu otkloniti posljedice katastrofalnih poplava.

Kako je u srijedu objavio Izetbegovićev ured, srbijanski predsjednik izrazio je zahvalnost za uspješnost konferencijem dodajući da je dvije zemlje ujedinila "velika zajednička nevolja, ali i pokazala da samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće koje su nas snašle". "Zajednički rad BiH i Republike Srbije na što boljoj i učinkovitijoj pripremi donatorske konferencije pokazao je da se samo u zajedništvu i dobrosusjedskoj suradnji mogu prevladati problemi, postizati dobri rezultati i stvarati uvjeti za bolju budućnost naših zemalja i naroda", navodi se u Nikolićevu pismu Izetbegoviću.

Pri tome je naveo da je zajedničkim naporima osigurana nazočnost 60 zemalja i 23 međunarodne organizacije na donatorskoj konferenciji te prikupljena velika financijska pomoć za obnovu dviju zemalja pogođenih katastrofalnim poplavama.Na donatorskoj konferenciji u Bruxellesu sredinom srpnja za BiH je osigurano 810 milijuna, a za Srbiju 990 milijuna eura bespovratnih sredstava i povoljnih kredita za saniranje posljedica velikih svibanjskih poplava.