c S
Dnevne novosti

Otvorena javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija

04.09.2014 07:22 2. rujna 2014., Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Cilj novog Zakona je unapređenje kvalitete u postupcima priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija uz otklanjanje administrativnih prepreka u priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija sa svrhom nastavka obrazovanja te posljedično, olakšavanje međunarodne mobilnosti.

Pored toga, ovaj Zakon će doprinijeti jasnijem razlikovanju postupaka priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija sa svrhom zapošljavanja i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija za zapošljavanje u reguliranim profesijama u Republici Hrvatskoj. Javna rasprava bit će otvorena do 17. listopada 2014. godine.

Cilj javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine članke predložene u Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, uz jasna obrazloženja, i to putem obrasca "Očitovanje u internetsko savjetovanje".

Važna napomena: Popunjen obrazac molimo dostaviti do 17. listopada 2014. godine na adresu elektroničke pošte: javnarasprava-zpiok@mzos.hr. Po završetku savjetovanja, sva pristigla očitovanja bit će javno dostupna na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Anonimni i uvredljivi komentari neće biti objavljeni.

Za dodatne upite vezano uz postupak savjetovanja možete se obratiti na adresu elektroničke pošte: javnarasprava-zpiok@mzos.hr.