c S
Dnevne novosti

Ministarstvo: za reviziju završene javne nabave nadležan Ured za reviziju

22.09.2014 07:03 ZAGREB, 19. rujna 2014. (Hina), Iz Ministarstva zdravlja poručili su u petak da ministar Siniša Varga nije najavio reviziju završenih postupaka javne nabave, jer je to u ovlasti Državnog ureda za reviziju, pozivajući Hrvatsku udrugu bolničkih liječnika (HUBOL) da se sa svojim sumnjama u korupciju obrate nadležnim institucijama.
Upitani za komentar optužbi HUBOL-a o navodnim slučajevima pogodovanja u javnoj nabavi medicinske opreme u vrijeme bivšeg ministra Rajka Ostojića, iz Ministarstva odgovaraju da je riječ o isporučenoj opremi, za čiju reviziju oni nisu ovlašteni.

HUBOL je u petak upozorio na slučajeve pogodovanja u javnoj nabavi medicinske opreme, navodeći primjer dviju tvrtki u vlasništvu supružnika, prijavljenih na istoj adresi u Zagrebu, koje su tijekom petnaest mjeseci s Ministarstvom zdravlja sklopile poslove vrijedne 104 milijuna kuna. Iz Ministarstva ponovno pozivaju članove HUBOL-a, ali i ostalu zainteresiranu javnost da se u slučaju saznanja o koruptivnim aktivnostima u postupcima javne nabave obrate nadležnim tijelima.

Podsjećaju i da se odluka ministra zdravlja Siniše Varge od 1. kolovoza ove godine o privremenom zaustavljanju postupaka javne nabave medicinske opreme i medicinskih uređaja odnosila isključivo na postupke koji su bili u tijeku. Bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić, za vrijeme čijeg mandata su bila provedena sporna javna nadmetanja i isporučena oprema, nije u petak bio dostupan za komentar.