c S
Dnevne novosti

Mrsić: ne možemo biti zadovoljni radom lokalnih GSV-ova

24.09.2014 07:12 RIJEKA , 23. rujna 2014.(Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je nakon sastanka s članovima gospodarsko-socijalnih vijeća (GSV) Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije da ne može biti zadovoljan s radom lokalnih GSV-ova, ali vjeruje da će se njihov rad ponovno pokrenuti.

"Tu baš nismo zadovoljni budući da se GSV Primorsko-goranske županije nije sastao od 2011. godine, da GSV Istarske županije nije ni formiran, a GSV Ličko-senjske županije se sastao jednom", rekao je Mrsić, dodavši da je i u nekim drugim djelovima Hrvatske slična situacija.

"Na tom području svi zajedno trebamo napraviti iskorak, jer su lokalni GSV-ovi prava mjesta gdje će socijalni partneri sjesti i razgovarati o problemima, gospodarskom razvoju, zapošljavanju i svemu što je važno za razvoj županije", naglasio je. Izrazio je uvjerenje da će se rad lokalnih GSV-ova ponovno aktivirati, a njihovi sastanci uskoro uslijediti.

Ministar Mirando Mrsić je u Rijeci s predstavnicima triju GSV-ova razgovarao o njihovu radu i ulozi u osmišljavanju i provedbi javnih politika na lokalnoj razini, a potom je s gospodarstvenicima razgovarao o praćenju provedbe i učinaka propisa koji uređuju tržište rada i radnih odnosa.