c S
Dnevne novosti

Branitelji s okruglog stola: ne odustajemo od naših zahtjeva

29.10.2014 07:14 ZAGREB, 28. listopada 2014.(Hina), Hrvatski branitelji s okruglog stola su još jednom poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je smjena ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenica Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te da se u što bržem roku izradi ustavni zakon o braniteljima kojega više niti jedna politička opcija ne bi mogla mijenjati.

"Poruka je jasna i jasno je kome je upućena", rekao je predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški. "Pozivamo sve hrvatske branitelje da ne dižu ruke na sebe, a za svaku bolesti ruku za hrvatskog branitelja smatrat ćemo odgovorne one koji nemaju razumijevanja za hrvatske branitelje", rekao je. Na okruglom stolu nazočili su izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić, a u ime predsjednika Sabora predstojnica njegovog Ureda Đurđica Pralas.

Oni su kratko rekli da će predsjednika Ivu Josipovića i predsjednika Sabora Josipa Leku izvijestiti o porukama i zahtjevima upućenih s okruglog stola. Glogoški je izrazio žaljenje što predsjednik Josipović, Leko i premijer Zoran Milanović "s obzirom na tako veliko razumijevanje za hrvatske branitelje koje su izrazili i u upućenim dopisima" nisu danas došli u Ured branitelja u Savsku 66. Najavio je da će se branitelji u četvrtak uputiti pješice prema Saboru i odazvati se pozivu predsjednika Leke za sastankom.

Opetujući braniteljske zahtjeve za smjenom ministra Matića i njegove ekipe, Glogoški je još jednom ponovio da braniteljima nisu u prvom planu materijalna primanja i prava, već da više nikada neće dozvoliti omalovažavanje onih koji su stvarali hrvatsku državu. "Nećete više gaziti naše dostojanstvo, i u ovom ćemo biti zajedno do kraja", poručio je Glogoški.

Zahvalio je svim braniteljima, Zagrepčanima, Hrvatima iz dijaspore i svima koji svojim donacijama i podrškom pomažu da funkcioniraju u šatoru ispred Ministarstva branitelja.