c S
Dnevne novosti

Vlada na zatvorenom dijelu donijela niz razrješenja i imenovanja

24.12.2014 07:12 ZAGREB, 23. prosinca 2014. (Hina), Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješena je dosadašnja predstojnica Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji Đurđa Barić-Dakić, s danom 31. prosinca 2014. godine.
Snježani Mezdić dana je ovlast za obavljanje poslova predstojnika navedenog Ureda, s danom 1. siječnja 2015. godine, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od 6 mjeseci. Osobama koje je Vlada Republike Hrvatske ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od 6 mjeseci, ponovo je dana ovlast, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave, s danom 4. siječnja 2015. godine, u Šibensko-kninskoj županiji dana je Editi Grubišić, u Ličko-senjskoj županiji Boženi Butković, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Branki Saks, u Splitsko-dalmatinskoj županiji Veljanu Radojkoviću te u Karlovačkoj županiji Željku Spudiću. S danom 11. siječnja 2015. godine ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji dana je Draženku Janjuševiću. Na osobni zahtjev razriješen je Petar Stapar, dosadašnji sanacijski upravitelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, a novom sanacijskom upraviteljicom imenovana je Sandra Sinjeri.

Dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Matija Derk razriješen je te je Franka Vojnović imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ilija Tadić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te je, na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, Inga Žic imenovana novom članicom. Sukladno Odluci o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju između inspekcija nadležnih za nadzor tehničkih proizvoda stavljenih na tržište Republike Hrvatske, kao predstavnici inspekcija nadležnih ministarstava, zavoda i ustanova, imenovani su članovi Povjerenstva. To su redom Vedran Lukman, Zlatko Košta, Damir Borović, Snežana Ivančić, Davor Kadojić-Balaško, Antonio Mučnjak, Đuka Marić, Spomenka Uremović, Mirjana Lerman, Tomislav Stipić i Anđelko Jurjević.

Novi član Povjerenstva za izradu i praćenje provedbe Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2017. godine je Venko Ćurlin, imenovan kao predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a dosadašnji član Matija Derk je razriješen. U Hrvatski sabor, radi isteka mandata, upućen je na donošenje prijedlog za razrješenje dosadašnjih te imenovanje novih članova Vijeća za vodne usluge. Za razrješenje se predlažu Elizabeta Kos, Ivana Vargašević, Drenka Grubišić, Vladimir Šimić, Zdravko Dijaković, Irena Miličević, Marko Ercegović, Milka Kosanović i Tomislav Kezelj, a za imenovanje Elizabeta Kos, Željko Kolar, Nikolina Ptiček, Sanja Polić, Vladimir Šimić, Milka Kosanović, Damir Cimer, Mario Milinković i Irena Miličević.

Glavnoj skupštini društva Croatia banka d.d. predlaže se razrješenje Marije Hrebac, dosadašnje članice Nadzornog odbora navedenog Društva, na osobni zahtjev, te imenovanje Maruške Vizek i Ratka Bajakića novim članovima Nadzornog odbora. Isto tako, Skupštini društva Hrvatska Lutrija d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Vjekoslava Mrakovčića te izbor Mate Crkvenca za novog člana. Također, Nadzornom odboru je predloženo da se Mato Crkvenac izabere na dužnost predsjednika Odbora.