c S
Dnevne novosti

TIH u drugom krugu očekuje odgovornost predsjedničkih kandidata

30.12.2014 07:25 ZAGREB, 29. prosinca 2014.(Hina), Transparency International Hrvatska (TIH) apelirao je u ponedjeljak na predsjedničke kandidate Ivu Josipovića i Kolindu Grabar-Kitarović da nastave izbornu utakmicu vodeći se transparentnim i poštenim natjecanjem u predstavljanju ideja i programa koje zastupaju.

"Sada je odgovornost na dva predsjednička kandidata Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović da nastave izbornu utakmicu vodeći se transparentnim i poštenim natjecanjem u predstavljanju ideja i programa koje zastupaju.

Pozivamo ih da se već od danas obraćaju svim građanima i biračima Hrvatske, ne oslanjajući se samo na političke opcije koje su ih kandidirale", stoji u priopćenju TIH-a. TIH od kandidata očekuje da će se u daljnjem predstavljanju posebno dotaknuti problema borbe protiv korupcije i poticanja prevencije. Korupcija, upozoravaju, izravno ugrožava ljudska prava građana, te razara moral i strukturu društva.

"Građanima Hrvatske potreban je odgovoran, visoko moralan i učinkovit lider koji će snagom svog autoriteta biti nositelj stabilnosti i prosperiteta svih nas. Zato s pravom očekujemo da će kvaliteta pojedinačnih osobnosti, vještina i znanja biti nit vodilja kako bi se poticale pozitivne društvene vrijednosti, povjerenje, a osobito poštenje", poručila je predsjednica TIH-a Davorka Budimir.