c S
Dnevne novosti

Varga za konsenzus oko reforme zdravstva

17.02.2015 07:05 ZAGREB, 16. veljače 2015.(Hina), Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u ponedjeljak da se oko potrebe uspostave konsenzusa oko ključnih pitanja slaže s novoizabranom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom u odlasku Ivom Josipovićem, koji je također pozivao na zajedništvo oko "velikih stvari", među kojima je i reforma zdravstva. 
Slažem se i s bivšim predsjednikom i s novom predsjednicom da bi oko zdravstva trebalo postići nacionalni konsenzus, izjavio je Vraga novinarima upitan za komentar inauguracijskog govora novoizabrane predsjednice u kojemu je pozvala da se oko ključnih pitanja u Hrvatskoj prevladaju podjele i razlike. Uoči predstavljanja projekata javno-privatnog partnerstva u zdravstvu, Varga je najavio da će u četvrtak biti poznato hoće li dječja onkologija biti preseljena iz bolnice u Klaićevoj na novu lokaciju. Struka koja radi na preseljenju imat će konačnu riječ o tome postoje li stručno-medicinske zapreke za bilo kakvo izmještanje iz Klaićeve bolnice, izjavio je Vraga u vezi najavljenog preseljenja dječje onkologije u Kliniku za tumore KBC-a Sestara milosrdnica.

Ministar je prošlog tjedna potvrdio da se razgovara o privremenom ustupanju slobodnih kapaciteta Instituta za tumore za korištenje dječje onkologije, dok se ne izgradi nova Klinika za dječje bolesti u Zagrebu. Kao jednu od mogućih lokacija za izgradnju nove dječje bolnice naveo je zemljište oko KB-a Dubrava, a u medijima se proteklog vikenda spekuliralo da se razmatra i zemljište KBC-a Sestara milosrdnica.