c S
Dnevne novosti

Dubrovački HDZ predstavio predizborni program, partnere i kandidate za zamjenike gradonačelnika

19.02.2015 07:00 DUBROVNIK , 18. veljače 2015.(Hina), Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković predstavio je u srijedu u Dubrovniku svoj predizborni program ''Za duplo bolji Grad'', stranačke partnere za predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, kao i svoje kandidate za zamjenike gradonačelnika Sanju Puticu i Blaža Pezu. 
HDZ u ovu izbornu utrku ulazi u koaliciji s HSS-om, HSP AS-om, HSLS-om, BUZ-om i HDS-om, a na večerašnjoj klauzuri se moglo vidjeti i predsjednika dubrovačke podružnice Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Seada Bečića. Franković je za svoje zamjenike izabrao trenutnu ravnateljicu Gimnazije Dubrovnik Sanju Puticu i tajnika Tajništva Županije dubrovačko neretvansker Blaža Pezu, oboje iz HDZ-a. Kako je u srijedu navečer istaknuo Franković, koji je kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika već ranije najavio, Dubrovnik je grad koji je u posljednjih pet godina imao proračun od dvije milijarde kuna, a s njime je napravljeno ''nešto, ali ne dovoljno''. ''Postoje brojni neriješeni problemi u Dubrovniku, u prvom redu činjenica da za vrijeme svake malo jače kiše mi nemamo pitku vodu jer se Ombla zamuti. To mora biti prvo i osnovno za svaku gradsku vlast i mi ćemo stoga pitanje pročistača za vodu riješiti u prvoj godini mandata'', rekao je Franković te obećao ravnomjeran razvoj i ''duplo bolji Grad''.

''Osnovne smjernice su duplo bolji grad za mlade, umirovljenike i branitelje, za duplo bolju povijesnu jezgru, prometnu infrastrukturu, kapitalne projekte, duplo bolje turističko središte i duplo bolje gradske kotareve i mjesne odbore'', rekao je Franković. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika je istaknuo kako Dubrovnik mora biti središte bilo koje buduće regije, obećao je da će inzistirati na Pelješkom mostu i autocesti hrvatskim teritorijem do Dubrovnika. U predizbornom programu Franković je među ostalim obećao i besplatne udžbenike za sve dubrovačke osnovnoškolce, povećanje porodiljne naknade do 50 tisuća kuna te naglasio ''kako se ne može i ne smije događati da se dio grada sjaji, dok drugi dio Dubrovnika primjerice nema ni javnu rasvjetu. Inače, Sanja Putica bila je protukandidatkinja Frankoviću na unutarstranačkim izborima u ožujku 2014. godine, dok je Blaž Pezo na unutarstranačkim izborima 2012. bio protukandidat bivšoj dugogodišnjoj predsjednici te stranke u Dubrovniku, Dubravki Šuici.