c S
Dnevne novosti

VLADA Imenovanja i razrješenja na zatvorenoj sjednici Vlade

29.05.2015 08:01 ZAGREB, 28. svibnja 2015. (Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju imenovala Ines Pavlačić predstojnicom Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, a Draženka Janjuševića predstojnikom Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, oboje na razdoblje od četiri godine. 
U Hrvatski sabor upućen je na donošenje prijedlog razrješenja, radi isteka mandata, i ponovnog imenovanja Dalibora Pudića članom Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije, na temelju provedenog postupka sukladno Zakonu o regulaciji energetskih djelatnosti. Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu Hrvoje Tomljenović, a Goran Pivarski imenovan je novim članom. Nova članica Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi je Nevenka Kovač, a Sanjica Dolovski je razriješena te dužnosti. Razriješene su i dosadašnje članice Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode Jasminka Katić-Bubaš i Vesna Martek-Radonić, te su Goran Pivarski i Tihana Govorčinović imenovani novim članovima. Nevenka Kovač nova je predsjednica Sanacijskog vijeća Opće bolnice Zadar, a dosadašnji predsjednik Goran Tešović je razriješen. Dosadašnji predsjedavajući Stručnog tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru komodor Marin Stošić je razriješen te je kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli imenovan novim predsjedavajućim, koji je po položaju zapovjednik Obalne straže Republike Hrvatske.

Radi isteka mandata, razriješeni su i članovi Stručnog tijela, kapetan fregate Nadomir Kodžoman, Ile Barišić, Nevia Kružić, Toni Glowatzky, Saša Denegri, Miranda Gulišija i Vedrana Filipović-Grčić. Nadomir Kodžoman ponovo je imenovan članom, kao predstavnik Ministarstva obrane, Ile Barišić kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, Toni Glowatzky kao predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a Saša Denegri kao predstavnik Ministarstva kulture. Novoimenovana članica Barbara Škevin Ivošević predstavnica je Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a Milena Longo Ministarstva pravosuđa. Također, kapetan fregate Milivoj Bačić ponovo je imenovan zamjenikom člana, kao predstavnik Ministarstva obrane, a Milivoj Eglendžija kao predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Razriješeni zamjenici člana su Mladen Maros, Siniša Ivanec, Domagoj Perkić, Ingrid Budzovačić Fiorentini i Jasenka Štiglec. Ines Marković je novoimenovana zamjenica člana kao predstavnica Ministarstva gospodarstva, Rajka Rajić kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Vesna Kezunović kao predstavnica Ministarstva kulture, a Dario Krnić kao predstavnik Ministarstva pravosuđa.