c S
Dnevne novosti

U Vukovaru u provedbi 25 socijalnih mjera

06.08.2015 07:15 VUKOVAR, 4. kolovoza 2015. (Hina), Na području Grada Vukovara u provedbi je ukupno 25 različitih socijalnih mjera, kojima se žele ublažiti egzistencijalni problemi socijalno ugorženih građana, a za čiju provedbu se iz gradskog proračuna izdvaja godišnje oko 15 milijuna kuna.

O tome je na konferenciji za novinare u vukovarskoj Gradskoj upravi govorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček (HSP AS) odgovarajući na prozivke vukovarskog SDP-a da Grad Vukovar nije podržao niti se uključio u Vladin program oprosta dugova prezaduženim građanima. "Vukovarski SDP očito skuplja jeftine političke bodove. Za razliku od njihove državne vlasti, koja provodi populističke mjere, osobito pred izbore, mi se bavimo stvarnim problemima građana Vukovara i pokušavamo ih riješiti", poručio je Pavliček. Naglasio je da izdvajanja Grada Vukovara za različite socijalne mjere iznose više od 10 posto gradskog proračuna. Pavliček je naveo da se, primjerice, iz proračuna Grada izdvaja 5,5 milijuna kuna za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata, 1,8 milijuna kuna za studentske stipendije, 170.000 kuna za prehranu predškolske djece u vrtićima te da su gradske vlasti osigurale i besplatne udžbenike učenicima osnovnih škola.

Na pitanje novinara zašto Grad Vukovar nije podržao Vladin program oprosta dugova, Pavliček je odgovorio da, s obzirom na 15 milijuna kuna godišnjeg izdvajanja za socijalne mjere, više nije bilo dovoljno prostora za dodatni otpis dugova. Ustvrdio je i da je riječ o mjerama koje su prihvatili i provode "uglavnom gradonačelnici iz kukuriku koalicije". Iz vukovarskog SDP-a u ponedjeljak su izrazili ogorčenost što gradske vlasti Vukovara, u kojem je na vlasti koalicija HDZ-HSP AS, nisu prihvatile i podržale Vladin program oprosta dugova ocjenivši da su time gradske vlasti pokazale kako je "govor o tome da brinu o socijalno najugroženijima obično 'lupanje prazne slame'".