c S
Dnevne novosti

Vlada odlučuje o uvjetima za izbor članova NO državnih tvrtki

20.08.2015 07:16 ZAGREB, 19. kolovoza 2015.(Hina), Vlada će na sjednici u četvrtak odlučiti o uvjetima i postupku za izbor i imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u tvrtkama u državnom vlasništvu.
Odlukom će se definirati uvjeti, odnosno kriteriji stručnosti i postupak izbora kandidata za članove nadzornih odbora, upravnih odbore i upravnih vijeća u društvima od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku uz primjenu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, najavljeno je iz Vlade. Također će odlučiti o pokretanju projekta objedinjavanja informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u Shared Service Centru, koji se uspostavlja u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT).

HZMO niz godina koristi kompleksan informacijski sustav za podršku temeljnim i potpornim procesima, a kroz protekla razdoblja sustav je postupno nadograđivan. Međutim, detaljnije analize ukazale su da je uzrok ključnih troškova i rizika informacijskog sustava HZMO-a zastarjela tehnologija i platforma na kojoj je sustav baziran jer zahtijeva visoke troškove održavanja, a tehnologije i programski alati u kojima se razvija aplikativni sustav su zastarjeli. Vlada će dati suglasnost Ministarstvu zdravlja za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2016. i 2017. godini za nabavu usluga podrške održavanja i nadogradnje programske osnovice središnjeg dijela informacijskog sustava CEZIH (Centralni zdravstveni sustav Republike Hrvatske).

Ministarstvo zdravlja provelo je postupak javne nabave i za uslugu podrške održavanja i nadogradnje programske osnovice središnjeg dijela informacijskog sustava CEZIH odabralo Ericsson Teslu. Nabava je predviđena u ukupnom iznosu od 40.626.825 kuna, i to u 2015. godini u iznosu do 10.920.268 kuna, u 2016. godini do 19.209.535 kuna i u 2017. u iznosu do 10.497.020 kuna.