c S
Dnevne novosti

Karamarko: u utorak počinju pregovori oko poglavlja poduzetništvo i pravosuđe

17.11.2015 07:28 ZAGREB, 16. studenoga 2015. (Hina), Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak kako su tijekom jutra iz Mosta primili prijedlog za nastavak pregovora po ekspertnim skupinama najavivši da će u utorak otvoriti poglavlja poduzetništvo i pravosuđe.
"Jutros smo primili prijedlog za nastavak pregovora. Konkretno, sutra ćemo razgovarati o poduzetništvu i pravosuđu. Podržavamo takav pristup jer HDZ kroz te razgovore želi afirmirati svoj program za stvarne promjene. Za to se pripremamo već tri godine. Takav pristup smatram poštenim i prema javnosti i prema Mostu, ali nadasve prema našim stručnjacima i vrijednim ljudima koji su na ovim reformama radili", odgovorio je Karamarko novinarima ispred Središnjice HDZ-a na pitanje o pregovorima s Mostom. Upitan je li između njega i Mosta bilo neformalnih sastanaka, naglasio je da s Mostom razgovaraju isključivo službeno. "S Mostom samo formalno, transparentno i otvoreno za javnost i sve naše članove", rekao je Karamarko. Naveo je da su cijeli ovaj tjedan predviđeni razgovori po ekspertnim grupama izrazivši zadovoljstvo zbog njihova početka. "Imamo sveobuhvatan program i dobre sugovornike. Držim da je to odličan temelj", dodao je.

Na novinarski upit ima li Domoljubna koalicija prikupljenih više od 59 potpisa, predsjednik HDZ-a rekao je kako se "stvari kreću u tom smjeru" i da je zadovoljan. U odgovoru na pitanje na koliko mandata Mosta računa HDZ, Karamarko je istaknuo da je Most ostvario respektabilni broj mandata, što treba cijeniti. "Ne želim razgovarati na taj način. Neka oni budu homogeni i jedinstveni i spremni na promjene i reforme kako iskazuju da jesu. Mi imamo odgovor na sve što traže, jer mislim da tražimo isto", istaknuo je Karamarko. Upitan kako komentira informaciju da je Most navodno odustao od ideje o vladi nacionalnog jedinstva odgovorio je kako to treba još razjasniti. Karamarko drži kako je to dobro jer bi se time Most "možda doveo u jednu situaciju kontradikcije ako bi inzistirao da sjede za istim stolom s onima koji su naše gospodarstvo doveli na rub provalije". "Pogotovo što HDZ i Most  traže reforme i promjene. HDZ kroz sve svoje programe ima podlogu za te promjene u svakom segmentu", naglasio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.