c S
Dnevne novosti

Orešković uvjeren da će u roku od 30 dana sastaviti vladu

28.12.2015 12:28 ZAGREB, 28. prosinca 2015. (Hina), Na konstituirajuću sjednicu Sabora došao je u ponedjeljak i novi mandatar Tihomir Orešković, koji je uvjeren da će u ustavnom roku od 30 dana uspjeti sastaviti vladu

"Radit ćemo na formiranju ministarstava u roku od 30 dana i u tom roku ćemo, ja sam siguran, formirati vladu", rekao je Orešković novinarima. Kazao je i kako nije čuo za nagađanja da će u njegovoj vladi sjediti ljudi iz PBZ-a i Agrokora. "Ja nisam čuo o tome, izabrat ćemo najbolje i najkvalitetnije ljude koji će formirati vladu i koji su spremni raditi za bolju Hrvatsku", poručio je.

Orešković nije mogao govoriti o imenima budućih ministara. "Za sada ne znamo ništa, dobit ćemo prijedloge, ja ću vidjeti te prijedloge, sjest ćemo i vidjeti tko je kandidat i izabrati najboljeg čovjeka", rekao je.

Upitan po kojim će se kriterijima ministri birati, odgovorio je kako će se kriteriji tek dogovoriti. "To ćemo definirati, za sada mislim da je bitno da se danas formira Sabor i onda idemo dalje, a to ćemo vrlo skoro komunicirati koji su kandidati i na koji ćemo način izabrati kandidate", rekao mandatar.

Kad je riječ o prvim koracima buduće vlade, istaknuo je kako je bitno da Europa i međunarodne agencije vide stav nove vlade, da je ona spremna na promjene i reforme te da je na kraju to dobro za Hrvatsku. "Kroz te reforme ćemo dobiti investicije koje će na kraju povećati i ojačati hrvatsko gospodarstvo", poručio je Orešković.