c S
Dnevne novosti

Predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak o kandidatima za ministarska mjesta

11.01.2016 07:40 ZAGREB, 10. siječnja 2016. (Hina), U HDZ-u su u nedjelju održane unutarstranačke konzultacije, a predsjednik stranke Tomislav Karamarko najavio je za ponedjeljak sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj će se razgovarati o tome koja će ministarstva preuzeti ministri koje će predložiti Most, a koja oni iz Domoljubne koalicije, uz poruku da mandatar Tihomir Orešković ima pravo veta.
"Od sutra ćemo razgovarati o tome u kojim ministarstvima će odgovornost preuzeti ministri koje će predložiti Most, a u kojima oni Domoljubne koalicije. Istodobno ćemo mandataru predlagati i konkretne osobe za pojedine resore. Korektno je dati mu vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska", objavio je Karamarko na Facebook stranici.

Poručio je da je stanje u državi takvo da imenovanje najkvalitetnijih ljudi nema alternativu. Prve unutarstranačke konzultacije o kandidatima za ministre održane se uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a i nastavka pregovora s Mostom. Karamarko ističe da pregovori s Mostom idu po planu te očekuje da će biti završeni u roku.