c S
Dnevne novosti

Baldasar: Milanović zbog nekoliko poraza ne može biti na čelu stranke

25.01.2016 07:15 SPLIT, 24. siječnja 2016. (Hina), Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je u nedjelju navečer kako Zoran Milanović ne smije više biti na čelu SDP-a jer je doživio nekoliko poraza na izborima - eurospkim, lokalnim i parlamentarnim, i da u SDP- u treba doći do promjena.

Na sjednici Glavnog odbora održanoj u subotu u Zagrebu "zaista je na momente bilo burnih rasprava i povišenih tonova, ali je sve ostalo vrlo tolerantno," rekao je Baldasar novinarima u Splitu u nedjelju navečer. "Mogu samo ponoviti riječi Josipa Leke da nije bilo niti jedne osobne uvrede. Bilo je samo različitih stajališta koje su ljudi žučno branili. No, gospodin Ostojić je prešao svaku granicu sa svojim statusom (na facebooku). To mu nije prvi put, a da je netko drugi to napravio već bi mu se pokazalo prstom prema vratima. Njegova je retorika poziv na drugi način razgovora što nam smeta", kazao je Baldasar. 

Ocijenio je kako za razliku od onih koji podržavaju Milanovića, oni koji su uz Zlatka Komadinu smatraju da svatko ima pravo reći što misli. U SDP-u treba doći do promjena, rekao je i naglasio da u tome nema ničega osobnoga. Kazao je kako se Zoranu Milanoviću zamjera što je zaobišao Glavni odbor stranke i "na svoju ruku potpisao trojni dogovor" tijekom pregovora s Mostom nezavisnih lista, te izjavio da je splitski SDP uglavnom na strani Zlatka Komadine. 

Kazao je da je na Glavnom odboru bila najveća rasprava o tome je li SDP izgubio izbore ili ne i zašto ih je izgubio. Baldasar je rekao da bi SDP trebao podići prag tolerancije i političkog suparnika koji je formirao novu vlast kritizirati bez vrijeđanja. "Ne kažem da sam s tim oduševljen, ali držim kako naša stranka treba podići prag tolerancije i boriti se za to da nam druga strana bude suaprnik kojeg ćemo na normalan i demokratski način, te bez vrijeđanja kritizirati", rekao je Baldasar.